Je verjaardag ‘vieren’ in tijden als deze

Verjaardagsballonnen in de lucht

12 november werd ik 26. Normaal zou ik me verheugen op m’n verjaardag. Ik ben iemand die daar vrij veel waarde aan hecht. Maar laat ik eerlijk zijn: dit jaar had ik er sinds de nieuwe maatregelen er geen zin in. Vroeg me af of ik me überhaupt jarig zou voelen. Dit is me 100% meegevallen!

Feestsfeer

Eigenlijk was ik een week al begonnen met een feestsfeer. Tijdens het opruimen kwam ik een vlaggetjeslijn tegen, die me heel vrolijk maakte. Die vlaggen had ik dus al opgehangen. Onder het mom van: ‘Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen’.

Hoewel mijn verjaardag gewoon een werkdag was voor mij, begon ik die feestelijk. Ik zette een playlist op met verjaardagsmuziek en ging driftig aan het werk.

Trakteer jezelf

Je bent maar één keer per jaar jarig. Niet écht een prestatie, maar desalniettemin een traktatie waard. Daarom gaf ik mezelf een cadeau: twee luxe mokken.

Ik ben nu mijn servies langzaam een upgrade gaan geven. Zo vroeg ik mijn ouders dit jaar een servies cadeau. Prachtig mat donkergrijs. En ‘gewoon’ van de IKEA. Waarbij het tripje naar de IKEA al een uitje was an zich.

Om dit aan te vullen kocht ik mijzelf twee HK-living cappuccinomokken. Dat zou ik normaal echt niet zomaar doen. Een product die ik meteen op mijn verlanglijst voor kerst heb gezet.

Aardewerk mokken in een tek
Ik deed mezelf mokken cadeau, maar voor iedereen is een cadeau iets anders. Een mooi sieraad, een luchtje. Trakteer jezelf voor je verjaardag!

Felicitaties

Ik heb op m’n verjaardag zo veel lieve berichten gekregen. Telefoontjes, whatsappjes…er is zelfs gezongen in een meeting. De absolute klapper was dat ik een taart thuisbezorgd kreeg van mijn collega’s. Wat was dat een verrassing toen ik de deur open deed. In eerste instantie geen idee natuurlijk waar die taart vandaan kwam.

Ontzettend lief! En had echt gehoeven, maar het maakte m’n dag feestelijk. Zeker een aanrader om een cadeau te sturen, nu we toch veelal thuiszitten.

Visite

Ondanks dat visite wat beperkt is nu, wilde ik wel graag familie en vrienden zien. Eigenlijk waren dit alleen mensen die zichzelf hadden uitgenodigd. Voor mij hoefde het dit jaar niet zo. Maar mensen stonden erop. Achteraf ben ik zo blij dat ze dat deden.

Dus dat verspreidt ik ik dit jaar over een aantal dagen. Een soort verjaardagsweek is het nu. Net als voor velen anderen. Ergens vind ik het ook wel fijn.

Op m’n eigen verjaardag ben ik gewoonlijk bezig met het spelen van gastvrouw. Zorgen dat iedereen te drinken heeft. Of er zijn zulke grote aantallen aanwezig dat je niet met iedereen kunt praten. Nu kan je in ieder geval voor iedereen de tijd nemen.

Al met al had ik dus best een leuke verjaardag. Zeker voor de tijden waarin we ons bevinden. En door dit soort feestelijke momenten feestelijk te maken, maakt deze tijden beter. Althans, voor mij.

Ben jij deze periode jarig? Of ken je iemand die jarig is de komende tijd? Maak van het feestje een feestje, ondanks eventuele beperkingen. Stuur felicitaties, misschien zelfs cadeaus. En vier je eigen verjaardag, op een manier waar jij je prettig bij voelt!

Wat hoop jij aankomend jaar met je verjaardag te doen?

Omslagfoto door Morgan Lane via Unsplash

Foto koffiekopjes door Amy Parkes via Unsplash

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s