Mijn nieuwe Keecie-tas!

Ik had met mezelf afgesproken dat ik een bepaalde tas mocht kopen dit jaar. Op Instagram kwam hij voorbij en ik kon hem niet uit mijn hoofd zetten. De off-duty tas van het Amsterdamse merk Keecie. Meteen kwam ik zelf met bezwaren. Is zo’n tas niet te klein? Ga je die echt wel gebruiken?

Die bezwaren heb ik van tafel gegooid. Want zoals je al kan raden heb ik de tas gekocht. En die tas zal ik nu eerst eens laten zien.

Dit is hem dan! Een lichtgroene schoudertas. Met een wat groter vak en een ritsvlak in de binnenkant. De tas sluit je aan de onderkant met een drukknoop.

Wat ik er zo mooi aan vind? Een heleboel. De tas is simpel qua vorm en daar houd ik van. Een eenvoudige, rechthoekige vorm, met ruimte aan de binnenkant. De kleur daarentegen is niet ‘simpel’. Een koele groene kleur, die helemaal doorgevoerd is aan de binnenkant. Allemaal datzelfde groene leer. Het hengsel kan ik eenvoudig verstellen qua lengte, door hem op een ander ‘gaatje’ te zetten. Net als bij een riem.

Verder vind ik het leer an sich fantastisch. Het is heel zacht, waardoor ik hem ook makkelijk mee zou kunnen nemen in een koffer op vakantie. Het leer is heel stevig. De tas kan echt wel tegen een stootje. Ik geloof erin dat dit een item is die mooier wordt met de jaren. De witte print aan de binnenkant vind ik ook prachtig. Een mooie knipoog naar de naam ‘off duty‘. Alles is handgemaakt en dat idee vind ik heel gaaf. Dat het een Nederlands design is vind ik ook top, onder het mom support your locals.

Nog een paar Pinterest plaatjes van het merk Keecie. Waar ik de tas kocht.

Oké zoals je begrijpt: ik was meteen weg van de tas. En na een aantal weken ben ik zo onzettend blij met mijn aankoop. Maar zoals ik het zei ging mijn besluit voor deze tas niet over één nacht ijs. Ik zal toelichten welke bezwaren ik had.

Ga je echt zoveel uitgeven aan een tas?

Even voorop gesteld: deze tas kostte 149 euro. Iemand geeft dit misschien makkelijk uit aan een tas. En natuurlijk valt de prijs in het niets bij het bedrag voor een Celine, Gucci of Chasnel. Voor mij was dit wel echt even een bedrag wat ik naast mijn gebruikelijke spaargeld opzij zette.

Wat de doorslag gaf is dat -dit is echt waar, nog geen tas had als deze. Een formaat groot genoeg voor een portomonnee, telefoon, sleutels en wat andere prullen. Tegelijkertijd een formaat klein genoeg om een dag mee uit te gaan. Zonder te zwaar te zijn voor je schouder.

Waarom koop je hem in zo’n groene kleur? Ga je daar niet uitgekeken op raken?

Wat ik zo leuk vond aan de Keecie tassen is de verschillende ‘frisse’ kleuren die ze hebben. Niet zozeer de standaard bruin, beige en zwart. Ik zocht naar een kleur die voor mij tijdloos is, maar niet standaard. Zowel draagbaar in het zomer- en winterseizoen. En die bij een groot gedeelte van m’n gardarobe past.

Ik twijfelde tussen een paar kleuren. Daarom vroeg ik stalen hiervan op. Toen ik deze groene kleur in het echt zag, stond mijn besluit vast. Deze kleur moest en zou het worden.

De kleuren naast ‘forest green’ (zo heet de groene kleur op de site) die in aanmerking kwamen. Supermooie kleuren. Ook was dit een goede kans om meteen het leer goed te bekijken.

Maar jij probeerde toch al het ‘onnodige’ tweedehands te kopen?

Klopt! En hier spreek ik mezelf wel tegen. Daar ben ik me bewust van. Maar zoals ik al noemde: ik heb geen tas die hierop lijkt. Tijdens mijn dagelijkse wandelrondjes neem ik nu die tas mee, in plaats van mijn jaszakken vol te stouwen met mijn spullen.

Voor mij is dit een weldoordachte aankoop. De tas is een aankoop waar ik jaren van zal genieten. Die afweging staat voor mij boven dat voornemen.

Wat is iets dat jij jezelf graag cadeau zou willen doen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s