4x Thuis workouts

Genoeg bewegen. Een voornemen dat veel mensen hebben. Maar het is best lastig om hieraan vast te houden. Buiten is het koud of regenachtig, sportscholen zijn momenteel dicht én veranderingen kosten tijd. Thuis sporten vind ik daarom ideaal. Vandaag deel ik daarom mijn vier favoriete thuis-workoutkanalen met je, die ik via Youtube volg.

Blue Monday is inmiddels geweest, dus misschien heb je je goede voornemen om te sporten laten varen. Maar het nooit te laat om weer te beginnen! Ik weet dat het volhouden best lastig is. Hoe vaak ik zelf wel niet vol goede moet begon. Om vervolgens een maand later weer te stoppen.

Vaak kwam dat ook door mijn onrealistische doelen. Als jij nooit sport, is de kans niet groot dat je daarna drie keer per week gaat volhouden. Best logisch klinkt dat misschien. Nou dat besef heeft mij toch wel tijd gekost.

Inmiddels doe ik elke week twee keer (soms drie) wat thuis workouts. Dat houd ik al bijna een halfjaar vol, dus blijkbaar vind ik het leuk. En die leuke Youtube-workouts wil ik graag in de tekst hieronder met je delen.

Kukuwa Fitness

Voor het sporten de spieren warm maken met een warm-up, dat is waar ik de video’s van Kukuwa Fitness voor gebruik. Drie dolenthousiaste dames die dans workouts doen met Afrikaanse invloeden. Zelfs als je net zo’n houten klaas bent net als ik zijn de oefeningen leuk.

De dames van Kukuwa! En ik zweer het, die glimlachen zijn de hele tijd aanwezig. Straalt door je scherm heen toch? Afbeelding via Youtube

En het plezier waarmee de dames het doen werkt aanstekelijk. Een workout eindigen met een glimlach? Ik raad je van harte deze video’s aan.

Chloe Ting

Welbekend van haar verschillende ‘challenges’. En sporten met Chloe is zeker een challenge! Alle oefeningen worden goed gelegd en je kunt eigenlijk alles rustig in je eigen tempo doen. Tussendoor juicht de Australische Chloe je vrolijk toe. Zeker een aanrader voor beginners!

Chloe Ting. Afbeelding via haar eigen website

Wat ik zelf tof vind om te zien hoe de video’s een punt van herkenning zijn. Chloe maakt ze wel eens een misstap, heeft moeite met evenwicht of staat ze net als jij niet meteen klaar als je met de oefening moet beginnen. Voelt dan toch wat minder vervelend als het bij jou ook een keertje niet perfect verloopt.

Zelf was ik begonnen aan de ‘two weeks shred challenge‘ en merkte dat ik snel progressie boekte. Enerzijds omdat je natuurlijk de oefeningen gaat kennen. Anderzijds omdat ik écht sterker en wat fitter werd.

Optima Vita

Het enige Nederlandse kanaal in dit rijtje: die van Optima Vita – ook wel Marloes. Op het Youtube kanaal van haar zijn verschillende workouts te vinden. Beginners, gevorderden, mét of juist zonder apparatuur.

Marloes van Optima Vita. Afbeelding via Optima Vita’s workout archief

Ze refereert door naar video’s die bij de workout passen die je net hebt uitgevoerd. Bijvoorbeeld in een video met buikspieroefeningen doorlinken naar een rugtraining. Zo kan jezelf een volledige workout in elkaar draaien. En op deze manier kan je zelf bepalen hoe lang je sport, ideaal.

Daarnaast vind ik het heel fijn om in het Nederlands toegejuicht te worden. Zoals Marloes zegt: ‘Kom op. Niet stoppen. Straks ben je ontzettend trots op jezelf‘. En dat klopt zeker! Als jij iemand bent die wat positieve cheers kan gebruiken zijn deze video’s zeker een aanrader.

Optima Vita heeft een blog waarop ze naast de workouts recepten en tips voor een gezonder leven plaatst.

Pamela Reif

Pamela heeft altijd een immense glimlach op haar gezicht. Maakt haar meteen sympatiek. In tegenstelling tot de eerdergenoemde workouts praat deze instructrice tijdens het sporten niet veel. Pamela’s workouts vind ik nóg een trapje lastiger dan de ander drie. Gegarandeerd spierpijn de dag erna. En dan geef ik toe dat ik tot nu alleen haar beginner video’s heb gedaan.

Naast video’s voor beginners en gevordenen bevat haar kanaal een aantal dans workouts. Die stelt ze volgens mij zelf met veel plezier samen. Plezier straalt er namelijk vanaf, wat het samen sporten leuker maakt.

Naast sympatiek is Pamela Reif toch echt superknap? Afbeelding via Pamela’s persoonlijke Instagram

Nou dit waren mijn vier favoriete Youtube-kanalen die ik gebruik om genoeg te bewegen. De video’s zijn bovendien heel goed te combineren. De ene dag begin ik met een video van Pamela, gevolgd door Chloe en dan sluit ik af met een rek-en streksessie van Marloes. De andere gooi ik die volgorde helemaal om. Alles om het leuk te houden om genoeg te bewegen, want zo houd je het natuurlijk op termijn vol.

Ik ben heel benieuwd naar andere Fit-guru’s en wil graag andere workouts proberen. Dus heb jij een tip? Laat het met dan vooral weten in de reacties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s